wtorek, 17 lutego 2015

ŚLEDZIK w roli glownej

 Ostatni wtorek tuż przed Środą Popielcową,ale tradycyjnie tak nazwano ostatnie trzy dni mięsopustu-niedzielę,poniedzialek i wtorek.Karnawal się konczył,więc trzeba bylo pozegnać tłusto,hucznie i wesolo są;
 roże karnawałowe ,faworki,rurki z kremem proszę się częstować
 SMACZNEGO !









39 komentarzy:

  1. Dziękuję za zaproszenie. Ja śledzika zawsze i pod każdą postacią!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam śledzie...Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak jak ja ważne ze rybka serdeczności pozdrawiam

      Usuń
  3. Już jestem! Z wielką chęcią się poczęstuję i to wszystkiego!!! Dziękuję:)))Miłego dnia

    OdpowiedzUsuń
  4. Śledzikiem się poczęstowałam, pyszny. Skusił mnie jeszcze faworek i też się jednym poczęstowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam.
    Dziękuję za zaproszenie. Sledzika i owszem lubię.
    Śledzik to rybka, a rybka lubi pływać.
    Pozdrawiam serdecznie.
    Michał

    OdpowiedzUsuń
  6. Dziękuję za zaproszenie, uczta to nie byle jaka bo ze śledzikiem, którego uwielbiam!
    Śledzik pod różną postacią jest daniem wybornym, nie tylko okazjonalnie.
    Pozdrawiam bardzo cieplutko:-))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj Jolu bardzo mi miło Cię gościć serdecznie pozdrawiam (k)

      Usuń
  7. Uczta wyśmienita, pięknie, suto i z tradycją... dziękuję za zaproszenie!

    OdpowiedzUsuń
  8. Napasłam oczy... Pięknie skomponowane zapusty.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miło i serdecznie dziękuję za wizytę pozdrawiam
      klik

      Usuń
  9. Bardzo lubię śledziki :)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No ja też miło mi za odwiedziny (k) serdeczności

      Usuń
  10. Dziękuję za wizytę u mnie. Jakoś już zapomniałem o zwyczajach różnych. A propos śledzia to ostatnio podawali, że w Polsce średnio się je dwa razy mniej ryb niż w UE. Dla mnie najpiękniejszym zwyczajem jest wiosna i lato. I na te zwyczaje czekam z utęsknieniem.,
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj Vojtku! statystyki statystykami a zwyczaje również ale co do wiosny i lata to już też czekam na piękne ich uroki serdecznie pozdrawiam

      Usuń
  11. Śledzik jest pyszny! Najlepiej smakuje właśnie na "śledziówce" oraz w Środę Popielcową. Apetyt na śledzie u mnie zanika późną wiosną i latem. Odradza się jesienią:))) Taki mam biologiczny cykl śledziowy:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masz rację Bet! milo mi za wizytę serdecznie pozdrawiam

      Usuń
  12. Uwielbiam śledzie. Z przyjemnością poczęstowałam się Twoimi pysznościami.
    Jakaś złośliwość. dzisiaj jestem głodna cały dzień. A przecież jadłam na śniadanie, obiad i teraz na kolację ŚLEDZIKA!!!!
    Buziaki i pozdrowienia:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj Lusiu!
      Dziękuję za odwiedziny a z apetytem wiekszym tak niekiedy bywa (sam przychodzi nie wiadomo z kąt) ja to ssanie probuję oszukać

      jabłkiem serdecznie pozdrawiam

      Usuń
  13. Śledziki lubię bardzo, szczególnie ze śliwką suszoną. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zbyszku śledzik ze śliwką suszona to rewelacja milo mi za odwiedziny serdecznie pozdrawiam cheer

      Usuń
  14. Wpadłam tutaj po drodze skuszona
    na małe co nieco.
    Skubnęłam ostatniego ...- nieproszona,
    więc o wybaczenie z góry wnoszę,
    że trochę się tu popanoszę...

    OdpowiedzUsuń
  15. Witam bardzo serdecznie w moiej Przystani z czego bardzo się cieszę wpadnę z rewizyta serdecznie pozdrawiam (k)

    OdpowiedzUsuń
  16. Troszkę się spóźniłam ale i tak jest pysznie:)))dziękuję za zaproszenie:))Pozdrawiam serdecznie:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na śledzika można wpadać to moje ulubione serdecznie pozdrawiam (k)

      Usuń
  17. Witaj :)
    Śledzikiem się poczęstowałam, bo bardzo lubię- dziękuję, był smaczny ;)
    Pozdrawiam słonecznie na dziś i kolejne udane dni ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. Bardzo dobre są z dodatkiem żurawiny:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bedę musiała zrobić serdecznie pozdrawiam (k)

      Usuń
  19. Uwielbia śledzie w każdej postaci. Moim specjałem są zapiekane, a następnie marynowane...
    Pozdrawiam serdecznie
    http://eksperyment-przemijania.blog.onet.pl/

    OdpowiedzUsuń
  20. Sia witam u nas na Śląsku to się mówi opiekane w occie a z czeska to peczynacze serdecznoe pozdrawiam (k)

    OdpowiedzUsuń
  21. Witam Dorotko! zawitam na Twoj blog dziękuję za wizytę serdecznie pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

DZIĘKUJĘ ZA POZOSTAWIONY KOMENTARZ

Theme Support

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...